Türk Diş Hekimliği’nin Kuruluşunun 113. Yılı Kutlandı

22 Kasım 2021 Türk Diş Hekimliğinin kuruluşunun 113. Yılı Nişantaşı Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin hazırladığı bir programla kutlandı. Açılış ve saygı duruşunun ardından üniversitemizin Konservatuvar öğrencilerinin müzik dinletisi yer aldı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Şenay Yalçın’ın konuşmaları, öğrencilerimizin üniversite eğitimi ve sonrasında neler yapmaları konusundaki önerileri ile başladı ve Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Soner Şahin’in sağlık eğitiminin başlangıcı ve özellikleri konusundaki konuşmaları ile devam etti. Dekanımız Prof. Dr. Betül Tuncelli de Diş hekimliği mesleğinin özellikleri çalışma koşulları, ülkemizdeki diş hekimleri ve ülke nüfusuna oranla mevcut diş hekimi sayıları ile ilgili bilgileri kapsayan bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Raif Erişen hocamızın hazırlamış olduğu ve öğrencilerimize tüm katılımcılara Türk Diş Hekimliğinin Kuruluş serüvenini tarihsel gelişimini ve Nişantaşı Üniversitesi ile devamlılığını anlatan filmi büyük bir coşkuyla izleyerek törenimizi sonlandırdık.